BESTILL TIME

Bli venn med din indre sabotør: Slik kan den hjelpe deg!

Bli venn med den indre sabotøren

 

Den indre sabotøren

Vi har alle en indre stemme som kan være vår største kritiker – den indre sabotøren. Denne stemmen kan ofte være destruktiv og hindre oss i å nå det vi ønsker. Men hva om vi kunne lære å bli venn med denne indre sabotøren og få den til å spille på lag med oss? I dette blogginnlegget vil vi utforske hvorfor vi har en indre sabotør, hvordan den kan være nyttig, og hvordan vi kan snu den fra å være destruktiv til å bli en verdifull alliert. 

 

Hva er den indre sabotøren?

Den indre sabotøren er en del av vår indre dialog som ofte manifesterer seg som kritiske, tvilende, eller fryktbaserte tanker. Denne stemmen kan dukke opp når vi står overfor utfordringer, nye muligheter, eller når vi prøver å endre vaner. Den indre sabotøren kan si ting som "Du er ikke god nok," "Hva om du mislykkes?" eller "Dette er for vanskelig for meg."

Selv om det kan virke som om den indre sabotøren kun er der for å hindre oss, har den faktisk en viktig funksjon. Den er en del av vårt mentale forsvarssystem som er designet for å beskytte oss mot fare og ubehag. Denne delen av oss har utviklet seg for å holde oss trygge ved å unngå risiko og usikkerhet.

 

Hvorfor har vi en indre sabotør?

Den indre sabotøren har røtter i våre tidligere erfaringer og opplevelser. Den kan stamme fra barndomstraumer, kritikk fra andre, eller feil vi har gjort tidligere. Målet med den indre sabotøren, er å beskytte oss mot å oppleve lignende smerte eller skuffelse igjen.

I noen situasjoner kan den indre sabotøren faktisk være nyttig. For eksempel, når vi står overfor reelle farer eller risikable situasjoner, kan denne stemmen hjelpe oss med å vurdere risikoen og ta beslutninger. Den kan også være en påminnelse om å forberede oss grundig og ikke bare hoppe ut i ukjente situasjoner.

 

Hvordan bli venn med den indre sabotøren?

For å gjøre den indre sabotøren til en alliert, må vi først erkjenne dens eksistens og forstå dens intensjoner. Her er noen konkrete skritt for å snu den indre sabotøren fra å være destruktiv til å bli konstruktiv:

1. Anerkjenn og lytt: I stedet for å ignorere eller kjempe mot den indre sabotøren, prøv å anerkjenne dens tilstedeværelse. Lytt til hva den sier og prøv å forstå hva som ligger bak. Spør deg selv: "Hva prøver denne stemmen å beskytte meg fra?"

2. Svar med empati: Når du har lyttet, svar med empati og forståelse. For eksempel, hvis den indre sabotøren sier "Du kommer til å mislykkes," svar med "Jeg forstår at du er redd for å mislykkes, men jeg har forberedt meg godt og er klar til å møte utfordringen."

3. Omformuler negative tanker: Arbeid med å omformulere negative tanker til mer konstruktive utsagn. Hvis den indre sabotøren sier "Dette er for vanskelig," kan du omformulere det til "Dette er en utfordring, men jeg er kapabel og kan lære det som trengs."

4. Sette realistiske mål: Sett små, realistiske mål som gir deg selvtillit og viser den indre sabotøren at du kan lykkes. Hver gang du når et mål, vil det bidra til å bygge din tillit og svekke den negative stemmen.

5. Bli med i vårt community: Å dele tankene dine om din indre sabotør og høre hvordan andre opplever det, kan være svært nyttig. 

 

Få Hjelp med din indre sabotør i online-kurset "Motstand Møtt"

For mange kan det være utfordrende å jobbe med den indre sabotøren alene. Derfor tilbyr psykolog Sigurd Stubsjøen et omfattende online-kurs, "Motstand Møtt", som er designet for å blant annet hjelpe deg med å takle denne indre stemmen. I kurset vil du få veiledning gjennom alle skrittene på veien, fra å identifisere din indre sabotør til å lære hvordan du kan ble venn med den.

En av fordelene med "Motstand Møtt" er tilgangen du får til et community for alle kursdeltakerne. Her kan du dele tanker, tips, og erfaringer med andre som går gjennom lignende prosesser. Du kan stille spørsmål både til de andre deltakerne og til Sigurd, og få den støtten du trenger for å lykkes. Dette fellesskapet kan være en uvurderlig ressurs når du jobber med å overvinne din indre sabotør.

Avslutningsvis:
Å ha en indre sabotør er en naturlig del av å være menneske. Selv om den kan virke destruktiv, har den også potensial til å være en kraftfull alliert når vi lærer å forstå og håndtere den. Ved å anerkjenne og samarbeide med den indre sabotøren, kan vi snu den fra å være en hindring til å bli en hjelpende hånd.

Hvis du ønsker profesjonell veiledning, steg for steg, i denne prosessen, meld deg på online-kurset "Motstand Møtt". Kurset gir deg verktøyene du trenger for å overvinne din indre sabotør og oppnå målene dine. Sammen med fellesskapet av kursdeltakere vil du finne den inspirasjonen og støtten som trengs for å lykkes. Ikke la den indre sabotøren holde deg tilbake – ta kontroll og bruk den til din fordel i dag!

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!