BESTILL TIME

Hvordan du kan skape økonomisk overflod med Et Enkelt Mindset-Skifte!

 "Hvordan jeg endret mitt forhold til penger og tjente 40,000 kroner på 8-10 uker"

Penger er ofte et tema som vekker sterke følelser – frykt, usikkerhet, håp og til tider til og med skam. Mange av oss vokser opp med et negativt forhold til penger, noe som ofte kommer fra opplevelser i barndommen. Men hva om vi kunne endre måten vi ser på penger? I dette innlegget deler jeg min personlige reise fra økonomisk kamp til å tjene 40,000 kroner på bare 8-10 uker – ved å endre tankesettet mitt om penger. Dette handler ikke om en magisk oppskrift, men om kraften i å endre narrativet ditt og overkomme begrensende tro om penger.

Min historie: Fra økonomisk usikkerhet til overflod

Som mange andre vokste jeg opp i et hjem der penger alltid var en kamp. Penger var synonymt med stress og usikkerhet. Jeg trodde lenge at rikdom kun var for de heldige, eller de som var "født med sølvskje i munnen." Mine tidlige år var preget av en følelse av at jeg aldri kom til å ha nok – uansett hvor hardt jeg jobbet.

Men for noen år siden begynte jeg å stille spørsmål ved mitt eget tankesett om penger. En spesielt krevende situasjon med en stor skatteregning tvang meg til å revurdere alt jeg trodde om min egen økonomiske fremtid. Jeg innså at det ikke nødvendigvis var virkeligheten som holdt meg tilbake, men mitt eget tankesett.

Henry Fords kloke ord: “Hvis du tror du kan eller tror du ikke kan, har du rett.”

Dette sitatet fra Henry Ford ble en slags åpenbaring for meg. Jeg begynte å innse at mye av min økonomiske situasjon var formet av hva jeg trodde jeg var i stand til. Ford sa det så godt: “If you think you can or think you can’t, you’re right.”Jeg hadde lenge trodd at økonomisk suksess var for andre – ikke for meg. Men denne tankegangen skapte sin egen virkelighet. Jeg begynte å stille spørsmål ved mine egne begrensende overbevisninger, og sakte men sikkert skiftet jeg narrativet mitt.

Begrensende overbevisninger om penger – og hvordan de holder oss tilbake

De fleste av oss går rundt med en rekke negative overbevisninger om penger, ofte uten å være klar over det. Noen vanlige overbevisninger er:

  • “Penger er roten til alt ondt”
  • “Jeg må jobbe ekstremt hardt for å ha nok”
  • “Jeg er ikke flink med penger”
  • “Jeg vil aldri kunne tjene mye, fordi...”

Disse tankene styrer mye av hvordan vi forholder oss til penger – og holder oss tilbake. Når vi tror på disse negative narrativene, fungerer de som selvsaboterende krefter i livene våre. Vi føler at vi ikke er i stand til å oppnå økonomisk frihet, og denne troen blir en selvoppfyllende profeti.

Slik skiftet jeg fra et knapphetsmindset til et overflodsmindset

Et av de største gjennombruddene mine kom da jeg lærte om forskjellen mellom et knapphetsmindset og et overflodsmindset. Knapphetsmindset handler om å fokusere på det vi mangler, å være redd for at det vi har ikke er nok. Det får oss til å klamre oss til de få ressursene vi har, uten tro på at mer vil komme.

Men overflodsmindset handler om å tro på at det er nok for alle, og at muligheter alltid vil komme. Når du tror på overflod, åpner du deg opp for å se nye muligheter og finne kreative løsninger. Jeg begynte å se på penger som en flytende ressurs – ikke noe som var fast og begrenset. Dette endret måten jeg så på økonomiske muligheter.

Tips for å skifte til et overflodsmindset:
  1. Gjenkjenn dine begrensende overbevisninger: Hva sier du til deg selv om penger? Skriver du av penger som noe du aldri kan ha mye av? Ta deg tid til å bli bevisst på dine egne tankemønstre.

  2. Begynn å se på penger som en ressurs, ikke som en slutt på målet: Penger er ikke selve målet, men et middel som kan gi deg frihet, trygghet og mulighet til å hjelpe andre.

  3. Tenk på hvordan du kan gi tilbake: Når du begynner å tenke på hvordan penger kan brukes for å hjelpe andre, flytter fokuset fra frykt for knapphet til et ønske om å skape overflod – ikke bare for deg selv, men for verden rundt deg.

Hvordan du kan ta kontroll over din økonomiske fortelling

Den største endringen jeg gjorde, var å ta ansvar for min egen økonomiske historie. Jeg sluttet å la gamle narrativ og frykt styre hvordan jeg håndterte penger, og begynte å aktivt endre historien jeg fortalte meg selv. I stedet for å si “Jeg har ikke råd,” begynte jeg å spørre, “Hvordan kan jeg skape flere muligheter for å tjene mer?”

Jeg utviklet konkrete strategier, begynte å tenke mer kreativt om hvordan jeg kunne tjene penger, og var åpen for nye muligheter. Dette inkluderte både å ta små, men viktige økonomiske grep, som å sette opp en spareplan, men også å åpne opp for nye inntektskilder jeg tidligere hadde oversett.

Praktiske skritt du kan ta for å endre din økonomiske fortelling:

  1. Lag en økonomisk visjonstavle: Hva ønsker du å oppnå økonomisk? Ikke bare tenk på tall, men også på hvordan det å ha økonomisk frihet vil føles for deg. Dette vil hjelpe deg å fokusere på hva du ønsker å manifestere, fremfor hva du mangler.

  2. Skap nye inntektsstrømmer: Uansett hvor du er i livet, finnes det alltid måter å skape ekstra inntekter. Det kan være små ting som å selge ubrukte gjenstander, ta opp freelance-arbeid, eller investere i prosjekter som gir langsiktig avkastning.

  3. Vær åpen for hjelp og veiledning: Ikke vær redd for å søke råd fra økonomiske mentorer, ta kurs, eller lese bøker om økonomisk selvhjelp. Det er mye lærdom å hente fra de som har gått denne veien før deg.

Hvordan penger kan brukes til å hjelpe andre og gi mening

En annen viktig del av min reise var å innse at penger kan brukes til mer enn bare personlig gevinst. Når vi ser penger som en måte å bidra til andres liv på, får de en dypere mening. Enten det handler om å støtte veldedige organisasjoner, hjelpe venner eller familie i nød, eller investere i prosjekter som har positiv samfunnspåvirkning, kan penger være et kraftig verktøy for godt.

Dette skiftet i mitt syn på penger ga meg også en følelse av at økonomisk suksess ikke bare handler om meg, men om hva jeg kan bidra med til verden rundt meg.

Klar til å skrive din egen pengenarrativ?

Jeg håper min historie kan inspirere deg til å begynne å tenke annerledes om penger. Det er fullt mulig å endre din økonomiske situasjon, men det starter med å endre tankesettet ditt. Hvis du føler deg fastlåst, eller hvis du ønsker å utforske nye muligheter for økonomisk frihet, så inviterer jeg deg til å ta det første skrittet i dag.

Begynn med å identifisere dine begrensende overbevisninger om penger, og erstatt dem med nye tanker om overflod og muligheter. Ikke vær redd for å drømme stort, og husk at økonomisk frihet handler like mye om mental frihet som det gjør om tallene på kontoen din.

Penger har kraften til å skape overflod – ikke bare for deg, men for alle du kan påvirke og hjelpe på veien.

 

Se hele YouTube videoen HER!

For å bestille en time gå til vår online booking.

Bestill time

Er du ikke abonnent?

Her kan du enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev.

Da får du gratis inspirasjon, tips & triks, refleksjoner, lifehacks, først tilgang på våre kurs, nyheter, rabatter og mye mer!